Introductie nieuwe dienst Managed Voip ” Centraal Telefoonboek “

Centraal telefoonboek op ieder device

Xelion kent in de softphone een centraal telefoonboek waar alle contacten van een bedrijf als “Persoon” of “Organisatie” in gezet kunnen worden. Een grote wens van veel klanten was om dit adresboek ook te kunnen gebruiken via de vaste IP toestellen. Omdat Xelion deze functionaliteit standaard niet kent, hebben wij in samenwerking met Xelion een LDAP koppeling tussen het adresboek en veel gebruikte IP toestellen mogelijk maakt. Deze koppeling werkt middels de Xelion API.

We kennen twee varianten van ons centraal telefoonboek , de basic versie a € 5,45  per maand en de unlimited versie voor € 7,65 per maand.

Er wordt een gebruikersaccount op de Xelion LDAP beheer portaal verstrekt. Daar staan de beschikbare telefoonboeken voor het betreffende gebruikersaccount. Een nieuw (leeg) adresboek zal gekoppeld moeten worden middels de Xelion API van het betreffende Xelion systeem. Na succesvolle koppeling met de API wordt er een dagelijkse sync tussen het Xelion adresboek en de LDAP server gedaan waarbij het Xelion centraal telefoonboek de leidende kant zal zijn. Voor de toestellen die worden ondersteund, worden de juiste LDAP configuratieregels getoond zodat deze via autoprovisioning in het toestel geladen kunnen worden. Het IP toestel is read-only dus er kunnen geen adresboek wijzigingen in het toestel worden gemaakt. Beheer van het adresboek geschiedt altijd vanuit de Xelion softphone of de Xelion beheertool.

Ondersteunde toestellen:
• Yealink T4x serie
• Gigaset N510 / N720 PRO
• Cisco 6800 series
• Cisco 7800 series
• Cisco 8800 series

Analyse door LetsVoip.

De organisatie achter LetsVoip.nl heeft meer dan tien jaar ervaring in VoIP telefonie. We hebben alle obstakels al eens genomen. We weten waar we op moeten letten om een vlekkeloze migratie te kunnen realiseren. Daarnaast hebben we veel ervaring met de meest voorkomende telefooncentrales. Vaak is het niet nodig om uw telefooncentrale te vervangen. Wij kunnen kosteloos een analyse maken van uw huidige telefoonsysteem. Dit neemt enkele uren in beslag , hierna zullen wij u een vrijblijvend advies geven.

 

error: Content is protected !!